Home
Zadnje AR tekme in nova lestvica – september 2018! Reviewed by Momizat on . Zadnje AR tekme (2018): Kljub temu, da je bila pri nas druga polovica poletja iz zornega kora tekmovanj AR dokaj zatišna, je za nami vendarle pestra pomlad in p Zadnje AR tekme (2018): Kljub temu, da je bila pri nas druga polovica poletja iz zornega kora tekmovanj AR dokaj zatišna, je za nami vendarle pestra pomlad in p Rating: 0
You Are Here: Home » Novice » Zadnje AR tekme in nova lestvica – september 2018!

Zadnje AR tekme in nova lestvica – september 2018!

Zadnje AR tekme (2018):

Kljub temu, da je bila pri nas druga polovica poletja iz zornega kora tekmovanj AR dokaj zatišna, je za nami vendarle pestra pomlad in predvsem začetni del poletja 2018.

V tem obdobju so se slovenski tekmovalci udeležili treh AR dirk, na katerih so izvedli šest tekmovanj (kategorij), ki so zadostile kriterijem uvrstitve na ARP.

Te dirke so:

–       LimBay Challenge (LBC) – ultra, light

–       Svetica kamenjak AR (SKAR) – ultra, light

–       Adventure race Slovenia (ARS) – explorer, rover

V začetku junija je v hrvaških Balah potekala tudi dirka Bale Valle Infinitus AR 2018, kjer so zagotovo nastopili slovenski predstavniki, vendar žal organizator kasneje ni nikoli javno objavil rezultatov, tako da se prav zaradi tega dirka ne more kvalificirati na ARP.

Novo stanje na ARP lestvici:

Slovenske ekipe so kar 12 krat posegle po stopničkah (od 6 tekem x 3 = 18 možnih stopničk), med temu je tudi 5 zmag!

Na vrhu moškega dela lestvice je še vedno povsem superioren Klemen Udovič, ki je presegel magično mejo 3000 ARP točk.

Na drugo mesto se je s tremi zmagami prebil Tomaž Cankar, ki mu do 2000 ARP točk manjka le še 58. Tomaž »lovi« Klemna na prvem mestu, a »smola« je v tem, da prav s Klemnom največkrat tudi tekmuje skupaj v ekipi (in zmaguje) in zato dobita tekmovalca enako število točk 🙂 .

Večje skoke po lestvici so opravili predvsem tekmovalci, ki so bili na vseh treh tekmah ali pa so bili na stopničkah.

Na vrhu ženskega dela je na prvem mestu Meta Dagarin, ki je do sedaj v 2018 nastopila le na Svetica Kamenjak AR 2018, zapomnili pa si jo bomo po odličnem trasiranju letošnjega ARS- a (skupaj z Robertom Pobežinom).

V pravem šprintu proti vrhu lestvice se je na drugo mesto prebila Barbara Jolič, zagotovo trenutno najbolj vroča slovenska AR tekmovalka, ki tako v dvojicah, kot štiricah kaže izjemne rezultate. Do magičnih 1000 ARP točk, jih manjka Barbari le še 5. In je točke jo zagotovo »čakajo« že na naslednji tekmi.

Pri ženskah velja posebej izpostaviti še Matejo Kržišnik in njeno impresivno zmago na ARSu (kategorija rover, skupaj z Andrejem Mesnerjem), ter neverjeten debi Anje Petek, ki je na najdaljši kategoriji ARSa – explorer nastopila prvič – in to zelo suvereno. V tej ekipi je debitiral tudi Matija Zupan (poleg že izkušenih Matjaža Žilavca in Mateja Špeha).

V prvem delu leta 2018 na bo tako najbolj ostal v spominu praktično profesionalen pristop in neverjeten nastop zmagovite ekipe dolgega ARSa – Pustolovec Rajd (Cankar, Jolič, Zmrzlikar, Čebašek).

Na krajšem ARSu smo obnemeli ob izjemni zmagi ekipe ŠD Vaitapu (Kržišnik, Mesner).

Na ultra progah na Limbayu in Svetici je suvereno zmagoval Pustolovec Rajd in sicer: (Udovič, Cankar) moški in (Zmrzlikar, Jolič) mix.

Na light progi na Limbayu pa je prestižna zmaga odšla v Slovenj Gradec z ekipo OK Slovenj Gradec (Andrejc, Miheljak).

Novi vpisi na ARP lestvico:

Vse tri AR tekme v 2018 so poskrbele za 17 novih vpisov na ARP lestvico, kar nakazuje na nov zagon tega športa v Sloveniji. Sedaj je na lestvici uvrščenih že 229 Slovencev, ki so kdajkoli v obdobju 2013-2018 nastopili na kakršnikoli pustolovski tekmi doma ali po svetu.

Na ARP lestvico so tokrat vstopile dekleta: Petra Balažič, Barbara Buh, Barbara Rink, Urška Kordiš Miheljak in Tanja Mezga (vse Limbay Challenge 2018), nato Nataša Mlakar (Svetica Kamenjak AR 2018) in še Anja Petek (ARS 2018).

Na ARP lestvico so tokrat vstopili fantje: Aleš Osanič, Žiga Andrejc, Aleš Kraljič, Jan Ažbe Gabrovšek (vsi Limbay Challenge 2018),  nato Maj Dovč, Peter Tušar in Miloš Šinkovec (vsi Svetica Kamenjak AR 2018) in še Matija Zupan, Tadej Širca in Andrej Šmid (vsi ARS 2018).

Želimo jim še veliko lepih tekem v prihodnje.

S stanjem na zadnji objavljeni lestvici tekmovalci vstopajo v jesenski del sezone….tu nas čaka klasična in vedno atraktivna Velenjska mestna Avantura (VMA 2018) in še poslastica na Hrvaškem, ki se celo poteguje za vstop v ARWS, Adventure Race Croatia (ARC 2018).

Čestitke vsem AR tekmovalcem za dosežke v prvem delu 2018, z željo, da nadaljujejo z uspehi oz. tekmovanji tudi v drugi polovici 2018.

23519137_1852205288361484_2340835236326197083_n

_________________________________________________________________________________________

About The Author

Number of Entries : 46

Leave a Comment

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

Scroll to top